Restaurants

 

Zie ook upodate op startpagina.

La Casa La Casa
rue du Chaffour, 13
B-6850 Paliseul (Paliseul)
Tel. :+32(0)61 28 99 54  
 E-mail       Web site     Zie op de kaart


Specialiteiten: Vis, grill, lam en scampi's.
La Hutte Lurette  La Hutte Lurette
rue de la Station, 64
B-6850 Paliseul (Paliseul)

    Zie op de kaart

In deze landelijke herberg in de Ardennen is bijna alles huisgemaakt ! Men savoureert hier een gulle en rijke keuken met goede streekproducten.
In het voorjaar van 2020 werd het restaurant volledig gerenoveerd.

In de 17e eeuw, vertelt de lokale geschiedenis, heerste er een grote pestepidemie in de Ardennen. Nabij het station van Paliseul zijn er nog ruïnes van het verdwenen dorp Bergimont. Op deze plaats woonde vroeger een oude vrouw, Lurette, die de zieken voedsel en drank gaf. Ter herinnering aan deze vrouw kreeg deze plaats de naam "la hutte Lurette ". In 1960 kwam hier een boerderij dat eigendom was van de familie Edmond Gaussin. Het gebouw werd later een restaurant. Heden is "La Hutte Lurette " een hotel-restaurant met 7 kamers dat eveneens over een prachtige veranda beschikt. Het wordt uitgebaat door het koppel Lysiane en Jean Lambert, uit Corbion. Ze waren ervoor actief in de "Marignan " in Bouillon. Het restaurant kan een vijftigtal personen ontvangen en de banketzaal kan 150 genodigden ontvangen. Het gebouw werd overgekocht in 1984. Mevrouw kookt en mijnheer verzorgt de service in het restaurant. Het restaurant wordt in het weekend druk door Nederlandstalige gasten bezocht. Privé parking juist tegenover het hotel-restaurant, aan de andere kant van de baan.

(bron: JP Monhonval)

Specialiteiten: Vis en wild in het seizoen.
La Table de Maxime La Table de Maxime
rue de Maissin, 39
B-6850 Our (Paliseul)
Tel. :+32(0)61 23 95 10  
 E-mail       Web site     Zie op de kaart

De getalenteerde Maxime Collard ontvangt u in een oud dorpsgebouw dat prachtig werd gerenoveerd in moderne stijl en in de geest van de streek. Hij biedt u een innoverende keuken, gemaakt van mooie producten met ware smaken. Een goed adres dat zijn Michelin ster verdient!

In de zomer profiteert u van een terras met zicht op de natuur. Zijn kamers zijn zeer modern ingericht en bieden u de rust van het Ardense platteland.
De eigenaar: Maxime Collard

Le Gastronome Le Gastronome
rue de Bouillon, 2
B-6850 Paliseul (Paliseul)
Tel. :+32(0)61 53 30 64  
 E-mail       Web site     Zie op de kaart

Jean Vrijdaghs & Sébastien Hankard, twee sterrenchefs, bieden u een eerlijke keuken aan, met seizoensgebonden producten uit de streek.

Le Temps des Saveurs Le Temps des Saveurs
Grand Place, 28
B-6850 Paliseul (Paliseul)
Tel. :+32(0)61 53 37 67  
 E-mail       Web site     Zie op de kaart

Paliseul, een klein dorpje gelegen tussen de Lesse en de Semois, is vandaag de dag een onontkoombare etappe geworden worden voor de liefhebbers van lekker eten. Talrijke uithangborden zijn in loop ter tijden opgedoken en onder hen is er één die een vaste waarde is geworden in de gemeente.

Wanneer u op de Grand-Place van Paliseul aankomt, kunt u niet naast het restaurant " Le Temps des Saveurs" kijken, naast de brasserie " Sur le pouce".

De chef, Benjamin DANTOING staat achter het fornuis en als oud-leerling van de hotelschool van Namen promoot hij de streekproducten, maar ook enkele originele bereidingen zijn een omweg waard. Zijn overvloedige keuken zal u een waar genot zijn en de formules met wijnen inbegrepen zijn zeer interessant want de wijnkaart en de weloverwogen raadgevingen van de chef zullen u kleine wijnwonders laten ontdekken tegen aantrekkelijke prijzen.

In de zaal draagt de glimlach en de vriendelijkheid van de bazin Valérie bij tot een kwaliteitsservice. U zult u werkelijk op uw gemak voelen in het kader van het pas gerenoveerde restaurant, waar de rust primeert. Het is een beetje een terugkeer naar de echte waarden waar " onthaal" geen hol woord is.

Langs de kant van de brasserie is de sfeer een beetje meer ontspannen en drukker. Wat u niet zal verhinderen een hele serie " brasserie" schotels te kiezen waarin de gulheid van de chef evenzeer aanwezig is.

Denk eraan er halt te houden wanneer u op zwerftocht bent tussen Lesse en Semois.

Specialiteiten : Vis, vlees.
Bijwerken van de informatie : SI Paliseul
Met de steun van het commissariaat-generaal voor toerisme
Met de steun van het commissariaat-generaal voor toerisme